torstai 24. kesäkuuta 2010

Kylläpä vastustaa!

Piti mennä Helsinkiin. Itse asiassa jo eilen. Olin kuitenkin varannut liput keskiviikolle 24.6. klo 9.50 koneeseen. Ja keskiviikko oli 23.6. Eli kämmäys oli minun! Piti ilmoittaa portilta palaverikumppaneille, että nyt on kaksi vaihtoehtoa: Palaveerata puhelimitse tai tavata vasta huomenna samaan aikaan, samassa paikassa.

Saavuin tänään to 24.6. klo 9.00 eli hyvissä ajoin lentokentälle. Kenttä näytti autiolta. Ei ristin sielua ja kalterit turvatarkastuksen edessä sekä lentojen aikataulunäyttöruudut pimeinä. Suunnistin lähtöselvitykseen. Siellä oli muutama ihminen jonottamassa Blue Onen palvelutiskeille. Näyttöruutukin oli tiskin päällä toiminnassa. Ruudulta hoksasin 9.50 lennon olevan peruutettu. Liian vähän lähtiöitä, kertoi virkailija tiskille päästyäni.

Tiedustelin seuraavaa lentoa. Se lähtisi 14.10 eli kolme tuntia palaveriajankohtani jälkeen. Ja takaisinhan minun piti tulla jo klo 16.40 koneella. Pisti kiukuksi. Kysyin miten Blue One korvaisi lippuni ja vaivani takaisin. Virkailija pahoitteli tilannetta ja pyysi kohteliaasti lippuni nähtäväksi. Hän kertoi samalla konetta näppäillen lähettävänsä lippuni tunnistekoodit matkatoimistoon, josta olin lippuni netin kautta varannut. Samaan ystävälliseen sävyynsä hän kertoi rahojen palautuvan samalle luottokorttitilille, josta liput oli maksettu. Hän varoitteli myös palautuksen kestävän jopa viikon pyhistä ja pankkipäivistä johtuen. Lopuksi hän ojensi minulle kahhvilakupongin ja kertoi pahoittelut edustamansa yhtiön puolesta sekä toivotteli mukavat Juhannukset. Kiukkuni oli tipotiessään ja kävelin tyytyväisenä kohti kahvilaa. Siellä kaivoin kuvettani, jotta sain ruisleivän ja kahvin sekä kahvilakupongin erotuksen maksetuksi. Aika huvittavaa, mutta huomion arvoista: Hyvä, ystävällinen ja empaattinen palvelu oli täysin kumonnut vasta vähän aikaa sitten kiehuneen kiukkuni. Olin enemmän Bluukkarin miehiä kun ennen lennon peruuntumista. Ja kaikki oli yhden virkailijan sekä hänen ystävällisen palveluasenteensa ansiota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti