perjantai 19. marraskuuta 2010

Huolien määrä on vakio - asenne ratkaisee elämänilon!?


Olen tässä pohtinut miten vaikeudet, harmit ja murheet tuntuvat kasautuvat tietyille ihmisille. Toiset taas tuntuvat paistattelevan Rouva Fortunan suosiossa ja elämä hymyilee päivästä sekä vuodesta toiseen. Miten se saattaakin mennä niin? Miksi toisia siunataan jatkuvalla onnella ja toisilla kurjuutta riittää?

Töissä on kiirettä ja kurjuutta, kotona ahdistaa, mitään ei ehdi eikä pysty harrastamaan (lapsetkin ovat niin pieniä, ettei
niiden kanssa voi tehdä mitään), ystävillä ja sukulaisilla on monenmoisia sairauksia ja itselläkin selkää jumittaa. Vikaa ja vaivaa tuntuu olevan jokaisessa asiassa, nivelessä ja ehdotuksessa. Kaikki on niin pielessä, kertakaikkisen pielessä!

Toisilla sen sijaan vaikeuksia ja ongelmia ei tunnu olevan ollenkaan. Haasteita ja hidasteita korkeintaan. Positiiviset ja iloiset asiat ottavat selkävoiton kaikista negaatioista. Kertakaikkisen kaikista!

Taitaapa kuitenkin olla niin, että toiset ovat "kuikkia ja toiset kaakkureita": Toisilla positiivisuus ja elämänilo on perusluonteessa ja toiset suhtautuvat kaikkeen hieman (tai enemmänkin) negatiivisesti sekä varauksellisesti. Toiset säteilevät energiaa ympärilleen ja toiset tuntuvat imevän sen tyhjäksi koko lähiympäristöltään.

En tarkoita sitä, että kaikkien täytyisi olla perusluonteeltaan positiivareita. Enkä si-
tä, ettei empatiaa tulisi tuntea sukulaisten ja naapureiden sairasteluista. Elämä on kuitenkin melko lailla valoisampaa kun suhtautuu asioihin positiivisesti! Jokaisen meistä elämänpolkuun mahtuu paljon menetyksiä, luopumisia ja pieniä sekä suurempiakin murheita. Ratkaisevaa on, miten niihin asennoituu, ja kuinka niistä pääsee yli. Kun koettaa löytää kaikkialta ympäriltään positiivisia asioita ja keskittyy niihin negatiivisten sijaan, on elämä huomattavasti hauskempaa ja helpompaa!

Vuorovaikutuskin toisten ihmisten kanssa on kaksisuuntainen tie. Saat peilin lailla takaisin sen, minkä annat toisen kohdatessasi. Hymyilevä, iloinen ja toiset huomioonottava henkilö saa vastineeksi positiivista sekä huomioivaa kohtelua. Murjottava ja vaikeroiva yksilö saa vastaavasti osakseen surkuttelua sekä ruikutusta. Päätä itse kumman polun valitset: Voit nimittäin itse vaikuttaa ja paljon!

Positiivista viikonloppua!

3 kommenttia:

  1. Hieno asia ja tärkeä! Olen itse törmännyt montakin kertaa kateuteen iloisuudesta. Joitakin ihmisiä ärsyttää toisen iloisuus ja nauru. Todella pahalta itsestä tuntuu, kun esim. kielletään nauramasta. Toki pitää osata käyttäytyä tilanteen mukaan ja kunnioittaa toisia ihmisiä, mutta jos ei häiritse vaan on oma, iloinen itsensä ja nauru on herkässä (ja itkukin). Mutta eiköhän se ole niin, että se, joka ei siedä toisen iloisuutta/ positiivisuutta, on itsellä jotain pahasti pielessä...

    VastaaPoista
  2. Terveisiä Pirjolle!!!! Tapasin pirjon eräillä synttärijuhlilla noin 2 vuotta sitten missä pirjo kavereineen oli keikalla.Siinä illanaikana seurailin bändin touhuja niin sieltä erottui selvästi eräs iloinen naurava hyväntuulinen pieni pippurinen laulaja tyttö.Muistan vieläkin elävästi hänen iloisen olemuksensa, hän osasi ottaa yleisön kauniilla hymyllään!!!! Vielä kerran terveisiä PIRJOLLE tv. valkopaitainen rumpali

    VastaaPoista