maanantai 3. tammikuuta 2011

Kahvakuulamiehen haaste!

Meillä ei toimistolla muuta puhutakaan kuin kahvakuulailusta. Eipä tuo ole ihmekään. Kahvakuula oli toistamiseen myydyimpiä joululahjoja ja Kahvakuulamiehemme Kilpeläisen Tuomo komeili tänään lähes aidoissa mittasuhteissa sanomalehti Kalevan kannessa. Tai ei sentään ihan: 118 kiloa ja 2 metriä poikkijuovaista lihaskudosta ei mahdu Kalevaan vaikka käyttäisi kaikki palstamillimetrit:)

Itse en ole Kahvakuulatreeniin vielä hurahtanut. Toistaiseksi. Silloin tällöin sitä tulee tehdyksi liike tai pari kuntosalitreenin yhteydessä. Kuula olisi kuitenkin mainio väline koti-, piha-, mökki- ja reissutreeniin. Ja niitäkin vuorokausia, jolloin salille ei pääse siunaantuu allekirjoittaneelle ainakin 150 vuodessa.

Kahvakuulailussa kiehtoo myös treenin helppous ja yksinkertaisuus. Muutama kokonaisvaltainen liike, vartti tai korkeintaan puoli tuntia ja koko kroppa on saanut kyytiä. Mikään lihasryhmä ei takuulla jää paitsioon. Ja treeni on vieläpä sairaan toiminnallista. Tasapaino, koordinaatio, keskikropan hallinta ja hapenkuljetuselimistökin saavat osansa ytytreenistä.

Yksi heikkous kuulatreenissä on. Se ei ole ihan yksinkertaista ja helppoa. Kroppa täytyy hallita kohtuudella ennen kuulaan tarttumista. Ja liiketekniikan on oltava hallussa, jotta treeni tuottaa haluttuja eikä päinvastaisia tuloksia. Siksi meillä tarjotaan Tuomon toimesta koulutuksia ja ideapäiviä, joiden turvin kuulailusta saa huomattavasti paremman hyödyn revityksi. Ideakoulutuksen turvin itsekin kuulailuni aloitin.

Kahvakuulamiehen treenihaaste!

No perhana! Otetaan haaste vastaan, kun toimistolla kerran uhosivat kahvakuulatreenin tuloksellisuudesta. Tuomo heitti mulle treeniohjelman ja sanoi pilke silmäkulmassa tämän vastaavan tunnin treenaamista kuntosalilla. Ohessa ohjelma Sinunkin iloksesi, ole hyvä! Täräytän treenin alkuviikosta ja julkistan omat fiilikseni sekä analyysin treenin vaikuttavuudesta (aika, ka ja max syke, energiankulutus, tuntemus Borgin asteikolla). Katsotaan kuinka äijän käy ja suosittelenko kokemusta Sinullekin.

1.kierros
20/20 tempaus
40 takakyykkyä
20/20 rinnallevetoa
20/20 työntöä/pystypunnerrusta

2.kierros
15/15 tempaus
30 takakyykkyä
15/15 rinnallevetoa
15/15 työntöä/punnerrusta

3.kierros
10/10 tempausta
20 takakyykkyä
10/10 rinnallevetoa
10/10 työntöä/punnerrusta

4.kierros
5/5 tempausta
10 takakyykkyä
5/5 rinnallevetoa
5/5 työntöä/punnerusta

4 kommenttia:

 1. Näyttää tutulta, kts. http://www.youtube.com/watch?v=luVQFCyOq1Y

  VastaaPoista
 2. Morjens!
  Hirveän kokoinen kuula pimulla. Ja kauhia tahti:)

  VastaaPoista
 3. Kisakuulat taitavat kaikki olla saman kokoisia, pinosta riippumatta. Tuo on 12kg kuula.

  VastaaPoista
 4. Joko on treeni tehty? Itse kokeilin 16 kg:n kuulalla. Aika 15.02, ka 164 bpm, max 194 bpm, kulutus 196 kcal ja tuntemus 17. Rankka treeni kun tekee täydellä tahdilla. Suosittelen.

  VastaaPoista