perjantai 25. helmikuuta 2011

Kouluttajaesittelyssä: Ari-Pekka Lindberg

Ari-Pekka Lindberg, tuttavallisemmin AP, on työskennellyt jo parikymmentä vuotta liikunnan ja kuntoutuksen parissa, elämäntapanaan jatkuva kouluttautuminen ja uuden oppiminen. Päivittäisessä personal trainerin sekä fysioterapeutin kliinisessä työssä Ari-Pekka hyödyntää erotusdiagnostiikkaa, manuaalista käsittelyä sekä toiminnalliseen anatomiaan perustuvaa ergonomian ja täsmäharjoitteiden valmentamista ratkaistakseen asiakkaan tuki- ja liikuntaelinongelmia.

Trainer4You –kouluttajana Ari-Pekka on toiminut vuodesta 2004 erityisosaamisalueenaan toiminnallinen anatomia ja kuntouttava harjoittelu. Tavoitteekseen kouluttajan päivittäisessä työssä AP mainitsee opiskelun nälän sytyttämisen ja innostuksen ruokkimisen ajantasaisella, tuoreella ja ajatuksia avartavalla tiedolla, joka tarjoillaan käytännönläheisesti ja opiskelijalähtöisesti periaatteella: Huonoja kysymyksiä ei olekaan, vain liian epäselvästi esitettyä materiaalia, joka ei tavoita kuulijan maaperää.

Ari-Pekan saama kouluttajapalaute on poikkeuksetta imartelevan kiitettävää. Palautteissa korostuu vankan ammattitaidon sekä kansankielisen koulutusotteen lisäksi AP:n poikkeuksellinen kyky innostaa sekä tarjota tietoa sopivasti pureskellussa muodossa. "AP:n kouluttamat oppiaineet ovat haastavia, mutta taitava ja kokenut koulutaja saa vaikeankin asian kuulostamaan helpolta".

Ari-pekka mainitsee tavoitteekseen jatkuvan oppimisen ja kouluttautumisen sekä uuden näkökulman etsimisen, jonka on oltava pikemmin elämäntapa, ei vain työ. ”Onnekseni olen päässyt välitavoitteeseeni ja pystyn kouluttautumaan säännöllisesti ja riittävän usein”, AP mainitsee. ”Kouluttautuminen tiiviisti myös maamme rajojen ulkopuolella tarjoaa uusimman informaation lisäksi arvokkaita kontakteja, joita voin hyödyntää päivittäisessä työssä valmentajana, fysioterapeuttina sekä kouluttajana”. Viimeisimpänä kontaktinaan Ari-Pekka nostaa esille yhteistyön Iso Britannialaiseen johtavan ultraäänikuvantamisen yhdistykseen, jonka kanssa on tarkoitus luoda Suomeen pioneerikoulutusta ultraäänikuvantamisen soveltamisesta fysioterapeutin ja kehon hallintaa ohjaavien ammattilaisten työkaluna. Vanhaan kliseeseen kiteytyy totuuden siemen: ”Harjoitus tekee mestarin ja Mestari harjoittelee aina”

File Ari-Pekka Lindberg: Fysioterapeutti OMI adv., MDT Cert., alaselän toimintaan ja terapeuttiseen harjoitteluun erikoistunut erityisosaaja. Trainer4You -pääkouluttaja ja alueyrittäjä, Varkaus.

3 kommenttia:

  1. AP on yksi inspiroivimpia ihmisiä, mikä mulla on tullut vastaan! Ihailen aivan valtavasti ihmisiä, joilla on tiedonjano ja AP:lla sitä todellakin on. Mahtava kouluttaja, aina iloinen ja kannustava. :)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Mukava kuulla ja samaa mieltä! Hienoa, että Trainer4You -kouluttajatiimissä on tällaisia spesialisteja!!

    VastaaPoista