perjantai 29. huhtikuuta 2011

Olenko jo liian vanha?

Saimme yhteydenoton toimistollemme. Kyseessä oli koulutuksistamme kiinnostunut, miellyttävän kuuloinen mieshenkilö. Hän esitti kiinnostuksensa ja kysymyksensä harkitun rauhallisesti ja esiintyi muutenkin edukseen puhelimen toisessa päässä. Puhelusta välittyi kokemus, näkemys, arvokkuus ja aito innostus.

Henkilö osasi kysyä ja kyseenalaistaa. Hän sai kuitenkin vastaukset kaipaamiinsa kysymyksiin. Ja vaikutti tyytyväiseltä. Uskoin löytäneemme yhteisen sävelen ja saaneemme uuden, innokkaan asiakkaan.

Olenko jo liian vanha?

Kun keskustelu oli loppusuoralla, halusi hän esittää vielä yhden kysymyksen. Se kuului seuraavasti: ”Olen jo liki viisikymppinen, joten olenko liian vanha osallistumaan koulutukseenne?” Hän jatkoi vielä seuraavasti: ”Koen kuitenkin olevani kuin muutkin parikymppiset, mutta kuinkakohan nuoremmat opiskelijat sekä asiakkaat suhtautuvat?”

Ei vuodet kulu ne kuluttaa?

Nieleskelimme hetken hymyämme, sillä olimme mielissämme saadessamme kokemusta, näkemystä sekä iän tuomaa auktoriteettia opiskelija- sekä treenariperheeseemme. Vakuuttelimme tarpeen keski-ikäisille sekä jo kokeneemmillekin treenareille olevan todella kova. Perustelimme asiakaskuntamme koostuvan valtaosin jo varttuneemmista sekä vertaistukea kaipaavista henkilöistä, joille parikymppisen treenarin palkkaaminen voi olla korkeamman kynnyksen takana. Kerroimme myös tulevaisuuden skenaarioista uusien asiakassegmenttien suhteen sekä perustelimme koulutuksemmekin rikastuvan osallistujien erilaisten lähtökohtien ansiosta. Löysimme yhteisen sävelen ja saimme lisää kokemusta opiskelijaryhmäämmeJ.

Koskaan ei ole liian myöhäistä!

Koska henkilö on sitten liian vanha osallistumaan tai oppimaan jotain uutta? Uskon, että esteet ovat useammin omassa mielessä kuin henkilön fysiikassa, oppimiskyvyssä tai varsinkaan ympäristön asettamissa sopivuuden raameissa.

Oma missioni liikunta-alalla!?

Olen miettinyt usein omaa henkilökohtaista missiotani liikunta-alalla tekemäni työuran suhteen. Sen voisi kiteyttää seuraavasti: Henkilökohtainen missioni on liikunta-alan arvostuksen (myös hinnoittelun ja palkkauksen) nostaminen sekä ohjaajien työllistymisen edistäminen. Eikä pelkästään työllistymisen edistäminen, vaan myös ohjaajaurien pidentäminen. Olisi hienoa, että ohjaustehtävät liikunta-alalla, muun muassa personal training, voisivat olla lähitulevaisuudessa varteenotettava eläkeammatti! Lisää kokeneita ohjaajia alalle kaivaten,

Riku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti