torstai 19. toukokuuta 2011

Yksin olemme hyviä – Mutta yhdessä olemme parhaita!

Valmentajamme saivat erään yritysvalmennuksen päätöstilaisuudessa asiakkailta kortin sekä kimpun ruusuja. Tunnustuksessa oli kyse hyvin onnistuneesta valmennuksesta, jonka päätöstilaisuudessa saimme todeta kaikkien valmennettavien pudottaneen Kehon ikäänsä, osan jopa useita vuosia.

Tulokset syntyvät luovassa ja rennossa ilmapiirissä!

Ruusujen värin (oranssi) asiakas oli valinnut, kuinkas muutenkaan kuin Trainer4You:n yrityksen värien mukaan. Kortin teksti oli puhutteleva; Yksin olemme hyviä – mutta yhdessä olemme parhaita! Arvokkain palaute valmentajille piiloitteli juuri kunnianosoituksen (ruusut ja kortti) sanomassa. Ilman isoja oivalluksia ja rentoa suhtautumista muutosten ylläpitäminen on varmasti hankalaa. Valmennettavat itsekin ihmettelivät, kuinka helppoa ja mukavaa säännöllinen liikunta ja itsestään huolenpitäminen voi olla.

Pienet, mutta ratkaisevat muutokset!

Kevyt kävelylenkki päivittäin, venyttelyä lenkkeilyn ja työn lomassa, yksi säännöllinen lihaskuntoharjoitus viikossa sekä tiedon lisääntyminen valmennuksen aikana. Näistä pienistä puroista syntyy iso virta, kunhan purojen annetaan virrata riittävän pitkään!
Kun teot ja muutokset ovat riittävän pieniä ja oman mielen uudelleen kouluttaminen toteutetaan "pehmein hansikkain", syntyy loppusynteesinä ilmaveivauksia sekä arjen –flow tiloja.

Tulokset ovat luettavissa usein rivien välistä!

Pelkät numeraaliset tulokset saavat projektin onnistumisen tuntumaan usein valjulta. Pitäisikin kiinnittää tulosten lisäksi enemmän huomiota osallistujien asennemuutokseen, oivalluksiin sekä sitoutumiseen. Kyseisessä valmennuksessa valmentajamme palkittiin ruusuilla, eikä millä tahansa ruusuilla, vaan valmennustalomme väritykseen stemmaavilla kukkasilla. Kortin tekstikin oli syntynyt henkisen oivalluksen, sitoutumisen sekä osalla myös asennemuutoksen tuloksena.

Yksin olemme hyviä – Mutta yhdessä olemme parhaita!

Mikäli valmentaja tuijottaa liikaa numeraalisia tuloksia ja asiakkaan harjoitusohjelmassa ei ole sopivasti väljyyttä, niin tuloksena syntyy usein vain sarja suorituksia. Ne jäävät tällöin vain fyysisiksi, kun parhaimmillaan tulokset voivat tuntua mielessä ja ihmissuhteissa asti.

Valmennusterveisin,

Lasse Seppänen
Jo tutuksi tullut vierailijakirjoittaja ja Trainer4You Oy:n koulutuspäällikkö sekä Oulun paikallisyksikön johtaja.

2 kommenttia:

 1. Hienoa Lasse!
  Mielestäni viimeinen kappale tiivistää ihan loistavasti sen, mistä valmennuksessa pitäisi aina joka kerralla olla kyse.

  VastaaPoista
 2. Hei Liina,

  Kiitos kommentistasi!

  Olen samaa mieltä, sillä liian usein valmennusta ohjaa treenarin omat, eikä asiakkaan tavoitteet.

  Lomakkeisiin dokumentoitujen tavoitteiden takaa löytyy usein paljon asiakkaalle arvokkaampia tavoitteita, joiden toteutuessa tuloksia syntyy innostumisen, oivallusten ja pysyvien elämäntapamuutosten myötä! Valmennuksen ja tapaamisen tulee kuitenkin mahdollistaa luova ilmapiiri, jossa asiakas voi treenarin avustuksella saada oivalluksia. Enemmän kysymyksiä ja vähemmän vastauksia -periaate toimii hyvin!

  Kaksi korvaa, kaksi silmää, yksi suu ja aitoa välittämistä, niin olemme osamme tehneet :)

  Lasse

  VastaaPoista