maanantai 29. elokuuta 2011

Polkupyöräilyn yhteiskunnalliset vaikutukset

Tiesitkö, että jokainen fillarilla poljettu kilometri tuottaa yhteiskunnalle 0,16 €:n säästön autoilun kuluttaessa sen sijaan yhteisiä varojamme 0,10 €? WHO:n mukaan jokainen uusi pyöräilijä tuottaa polkemiaan kilometrejä kohden 0,70 €:n säästön ja Ranskassa taasen on laskeskeltu jokaisen työmatkafillaroitsijan keventävän yhteiskunnan terveydenhuoltokuluja noin 1200 € verran vuodessa.

Mietitkö Sinä uuden polkupyörän hankintaa tai aktivoitumista pyöräilyn suhteen?

Huomaathan edellisten olevan ainoastaan yhteiskunnallisia kannusteita polkupyörän selkään hyppäämiseksi! Uskoisin, että oman kotitaulouden kassaan säästyneet eurot, oman kunnon, terveyden ja hyvinvoinnin parantuminen, ympäristömotiivit sekä pyöräilyn aikainen ja jälkeinen fiilis saavat meidät valitsemaan polkupyörän työ- ja arkikulkuneuvoksi entistä hanakammin!

Jos säästät ranskalaisten tutkijoiden mukaan jo pelkästään terveydenhuoltokustannuksina kilpapyörän verran vuodessa, millaiset ovatkaan säästöt kotitaulouden auton ylläpito- ja huolto- sekä terveydenhuoltokuluissa? Varmasti sen verran, että voit hyvällä omallatunnolla satsata kunnon fillariin sekä varusteisiin!

Päästöttömiä, terveellisiä, taloudellisia ja turvallisia pyöräilykilometrejä toivotellen,

T: Riku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti