tiistai 9. elokuuta 2011

Vaara vaanii passiivista!


Liikkumattomuus on tutkitusta vaarallista. Jopa tupakointia, alkoholin liikakäyttöä, lihavuutta tai korkeaa verenpainetta vaarallisempaa. Vaara vaaniikin passiivista – ja sen vaaran nimi on Jorma, Jorma Vaara!

Lempeä kaveri vaaraksi!

Allekirjoittaneella on ollut ilo tuntea Jorma eli Jore jo pikkujunnusta saakka. Itse asiassa C-junnusta. Valmensin tuolloin Ropsin jääpallojunioreita Rovaniemellä. Joukkue oli nuori. Suurin osa pojista oli D-juniori-ikäisiä vesseleitä. Silti väänsimme tiemme SM-loppupeleihin ja kaadoimme edellisen vuoden Suomen Mestarin Botnian ennen putoamista loppupeleistä. Joukkueemme rungon muodostivat puolustuksen tukipilari Juha Puro sekä hyökkäyksen vaarallinen maalinsylkijä, Jorma ”Jore” Vaara.

Valmennusvuosien jälkeen tein itse comebackin pelikentille kaukalopallon I-divarijuokkueeseen PVV:hen. Nousimme divarivuoden jälkeen SM-sarjaan ja kuinka ollakaan nuoria pelaajia joukkueeseen nostaessamme saimme Vaarallisen vahvistuksen. Myöhemmin, joukkueen nimen ja pelaajarungon muututtua, siirryin jälleen valmennustehtäviin... ja niistä takaisin pakkikalustoon. Näin ollen sain nauttia Joren kanssa pelaamisesta sekä valmentamisesta useampaan otteeseen. Noina vuosina mies osoitti olevansa mitä parhain joukkuekaveri, valmentajan ihanneurheilija, todellinen joukkuepelaaja sekä synnynnäistä kapteeniainesta!!

Liikunta-alan moniottelija

Sähköasentajan ja -insinöörin opintojen jälkeen Jorma pohti edelleen, mitä haluaisi tehdä isona. Onneksi, sillä maailma olisi menettänyt hänessä ilmiömäisen asiakaspalvelijan ja vertaansa vailla olevan kouluttajan. Ehkä hieman allekirjoittaneenkin kannustuksella Jorma päätti jatkaa opintoja kotikaupungissaan Rovaniemellä. Liikunnalliselta pohjakoulutukseltaan Jore on liikunnanohjaaja ja suuntautui opinnoissaan valmennukseen. Tämän jälkeen hän on kouluttautunut ja panostanut psyykkiseen valmennukseen ennen kaikkea NLP-opintojen kautta. Suoritettuna ovat NLP Coach, NLP Practitioner ja NLP Master Practitioner koulutukset ja seuraavaksi vuorossa on NLP Trainer -koulutus. Lisäksi Jore on suorittanut Trainer4You:n Personal trainer ja Ravintovalmentaja -koulutukset.

Arvona läheisten ihmisten työllistäminen

Valmistumisensa jälkeen rekrytoimme Jorman Franchising –yrittäjäksemme Rovaniemelle. Tiesimme saaneemme tiimimme todellisen kultakimpaleen. Valitettavasti Lappilaiset eivät tajunneet samaa asiaa. Liekö syynä pohjoissuomalainen hidas lämpiäminen, taantuma tai lama, hommat eivät lähteneet käyntiin Rovaniemellä toivomallamme tavalla. Purimmekin yhteisymmärryksessä sopimuksemme, Jorma haki vauhtia Tampereen naapurikunnasta Toijalasta ja päätyi jälleen iloiseen orkesteriimme, nyt vahvistukseksi Jyväskylän menestystiimiimme. Koenkin sen erityisen hienoksi, että vaikka yhteiselle matkallemme on mahtunut hienojen hetkien lisäksi monia haasteita, vastoinkäymisiä ja pettymyksiäkin, jatkuu tarinamme yhteisen intohimomme Trainer4You:n merkeissä. Ja kaveruuskin tuntuu vain syventyneen!

Henkinen johtaja myös työyhteisössämme

Jore on kouluttajana helposti lähestyttävä ja saa helposti kokonaisvaltaisen otteen ihmisistä. Hän ohjaa ihmisiä löytämään heidän omat vahvuutensa. Tietoisina vahvuuksistaan ihminen pääsee tavoitteisiinsa ja motivoituu jatkamaan tietään kohti parempaa hyvinvointia. Pohdintaa ja analysointia pitää hänen mielestä olla, mutta asiat täytyy viedä myös käytäntöön. Jore haluaa nähdä työssään, kun ihmiset saavat oivalluksia ja löytävät todellisen potentiaalinsa.

Sen lisäksi, että asiakkaamme saavat nauttia Joren ainutlaatuisesta valmennusosaamisesta, on hän myös oman tiimimme henkinen johtaja, todellisen potentiaalin esiin ammentaja sekä työyhteisömme diplomaattinen kapteenitapaus. Uskon, että hänet palkattuamme meillä on entistäkin paremmat edellytykset päästä kokemaan alla olevan kuvan kaltaisia ”pokaalinnostajaisia” myös työtiiminä!

File Jorma ”Jore” Vaara
 • Trainer4You Keski-Suomen vastuuvalmentaja/ -kouluttaja 1.8.2011 lähtien
 • Trainer4You pääkouluttaja: Henkinen valmennus
 • Liikunnanohjaaja
 • NLP Coach, NLP Practitioner ja NLP Master Practitioner
 • Trainer4You personal Trainer
 • Trainer4You ravintovalmentaja
 • Kaukalopallon A-junioreiden SM-kultaa
 • Kaukalopallon miesten SM –hopeaa ja pronssia
 • Lisäksi pelannut nuoruusvuosina jalkapalloa, jääpalloa sekä salibandyä
 • Motto: ”Olet sitä mitä ajattelet, ennemmin tai myöhemmin”

Onneksi olkoon hyvästä päätöksestä Jorelle ja rekrytoinnista meille! Ja liikunnan suhteen passiiviset varokaa: Muutos voi olla Vaarallisen lähellä!

2 kommenttia:

 1. Hyvä Jore! Hatuttaa kyllä katsella noita kuvia, sillä taisin olla tuossa finaalissa häviävänä osapuolena. - J.A.

  VastaaPoista
 2. Jutussa kiteytyy hienosti Joren upea persoona ja ammattitaito! Hyvä Jore! Hyvä Trainer4You!

  VastaaPoista