maanantai 22. elokuuta 2011

Voittajatiimin anatomiaa

Olen pelannut, valmentanut ja työskennellyt monenlaisissa tiimeissä elämäni varrella. Reilun parinkymmenen vuoden mittaisen peliurani varrelle mahtui hyviä, erinomaisia ja surkeitakin tiimejä. Ehdin pelata neljää eri palloilulajia SM-sarjatasolla (eri ikäluokissa), voittaa niissä kaiken värisiä mitaleita ja kahlata läpi aladivareita harrastelu- sekä puulaakimielessä. Työpaikkaakin olen vaihtanut muutaman kerran, hyvin erilaisista syistä.

Kisaturistina voittajatiimin matkassa

Olin viikonlopun kisaturistina poikani Eetun joukkueen turnausreissulla Espoossa. Kyseessä oli Honka Akatemian 16 –joukkueen kutsuturnaus, joka pelattiin Leppävaaran Urheilupuistossa. Mukana oli ikäluokan parhaat Suomalaiset seurajoukkueet ja mausteena lisähaastetta myös Venäjältä.

Pojat klaarasivat koko turnauksen, voittamalla Hongan finaalissa 0-0 tasapelin jälkeen rangaistuspotkuilla. Alkulohkostakaan ei menty helposti jatkoon, sillä vastassa olivat muun muassa Kups sekä HJK.

Mistä on menestystiimi tehty?

Seurattuani turnauksen etenemistä ja palatessani muistoissani oman peliurani aikaisiin menestysjoukkueisiin en voinut olla vetämättä johtopäätöksiä sekä kiistattomia yhteyksiä voittajatiimeille. Seuraavassa analyysini, ole hyvä:

1) Hyvä ryhmädynamiikka

Keskinäinen arvostus toisia ihmisiä ja heidän roolejaan kohtaan on menestymisen perusedellytys. Jokainen tiimin jäsen on tärkeä ja hänen on tunnettava olevansa välttämätön osa tiimiä!

2) Oikea roolitus

Valmentajan tärkein tehtävä on joukkueen roolittaminen kunkin yksilön vahvuuksien optimoimiseksi tiimin yhteiseksi hyväksi.

3) Vastuun ottaminen ja antaminen

Vastuuta ei voi pakoilla, eikä palloa juosta karkuun: Jos et halua palloa/ vastuuta, voit mennä takaisin vaihtopenkille! Hyvä johtaja antaa vastuuta kunkin yksilön resurssien ja roolituksen mukaisesti.

4) Kaverin selustan varmistaminen

Vaikka roolitus olisikin selvä, huolehditaan menestyvässä tiimissä myös kaverista ja hänen selustastaan. Häntä paikataan hyökkäykseen osallistuttaessa ja varmistellaan mahdollisten virheiden paikkaamiseksi.

5) Hyvä valmistautuminen

Voittajat rakastavat valmistautumista ja hyvin valmisteltu on puoliksi tehty. Mitään ei jätetä sattuman varaan!

6) Pelirohkeus

Se ei pelaa joka pelkää: Tiukassa paikassa täytyy uskaltaa! Menestyjät rakastavat haasteita ja hallittujen riskien ottamista!

7) Maltti = Omaan pelisysteemiin luottaminen

Oman pelisysteemin jauhaminen tuottaa tulosta ennemmin tai myöhemmin. Maltti on valttia kun ponnistellaan pitkäjänteisesti eteenpäin. Kun jokainen yksilö tekee jokaisen valinnan yhteisen tavoitteen eteen, on menestystä vääjäämättömästi edessä!

8) Oikeudenmukainen ja kannustava johtaminen

Kannustusta, vahvistusta sekä positiivista palautetta ei voi koskaan antaa liikaa. Rakentavaa ja ohjaavaakin palautettakin tarvitaan, mutta kaikkia oikeudenmukaisessa sekä sopivassa suhteessa.

9) Uhrautuminen joukkueen eteen

Pallo ei pompi säkällä kenenkään luokse! Sitä täytyy haluta ja se täytyy ottaa itselleen. Kun jokainen laittaa nahkansa peliin ja haluaa antaa parhaan panoksensa joukkueelle, lisää se muidenkin yksilöiden uhrautumista, sitoutumista, keskinäistä arvostusta sekä joukkuehenkeä.

10) Huippuyksilöiden esiin marssi

Hyvässä joukkueessa on aina huippuyksilöitä. Raaka totuus vaan on, ettei heistä ole mihinkään ilman joukkueen tukea. Näiden tähtien on osattava arvostaa muidenkin rooleja, eivätkä muut saa olla kateellisia tähtiyksilöiden keräämästä kunniasta.

11) Voittamaan oppiminen!

Voittaminenkin on taitolaji! Moni huippulahjakas yksilö ei voita koskaan mitään, vaikka kykyjä ja osaamista on vaikka muille jakaa. Menestyminen vaatii itseluottamusta, positiivista aggressiivisuutta, uhrautumista joukkueen eteen sekä uskallusta menestyä ja nauttia siitä täysin siemauksin.

Samat voittamisen perusedellytykset pätevät niin urheilussa, työelämässä kuin muussakin tuloshakuisessa toiminnassa. Onnistumisia ja voitokkaita hetkiä Teille ja meille,

T: Riku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti