torstai 22. syyskuuta 2011

Kädetön olo!

Tietokoneeni levisi totaalisesti. Sen näyttö on pilkkopimeänä. Ilmeisesti näytönohjain on lasahtanut? Turhapa tässä on arvailla syytä ja seurausta, pääasia on, että saan tiedot talteen ja uuden koneen käsiini – mahdollisimman pian. Nyt näppäilen firmamme miniläppärillä, joten virheet johtuvat pienikokoisista näppäimistä sekä vieraista toiminnoista.

Kokovartalo kipsissä
On se rankkaa, miten työ on siirtynyt näyttöpäätteelle ja nettiin aivan totaalisesti. Ilman konetta olen kädetön, mutta ilman nettiyhteyksiä jalatkin tuntuvat halvaantuneen. Pääkin jäätyy kun oma kone ja tutut pikavalinnat sekä suosikit on pois pelistä.

Piina jatkuu!
Piinaava tilanne on jatkunut jo puolen päivää. Odotankin kuumeisesti soittoa Systemasta. ilouutinen uuden koneen noudettavuudesta sekä tiedostojeni pelastumisesta helpottaisi kummasti.

Mihin aikani käyttäisin?
Taidanpa odotellessani tarttua puhelimeen ja ottaa soittokierroksen asiakkaidemme sekä kumppaneidemme kuulumisia ja palvelutarpeita kysellen sekä omalle jengillemme fiiliksiä haistellen. Kirjanpidonkin voisin tsemppailla kasaan, pöydän siivota ja käyttää aikaa kehitys- ja suunnittelutyöhön. Niihin kun ei koskaan tunnu arjen kiireiltä olevan aikaa.

Riippuvuus onkin itse aiheutettua?
On se kumma, miten riippuvaiseksi koneesta ja yhteyksistä sitä on tullut. Ilmankin tuntuu saavan paljon aikaan, kunhan kone on pois käsien ulottuvilta. Taidanpa ottaa jatkossa aina yhden koneettoman päivän viikossa: Se voisi parantaa vuorovaikutus- ja myyntiaktiivisuuttani, asiakastyytyväisyyttä, tuotekehitystä, hyvinvointia, kannattavuuttakin…

Riippumattomin terveisin,

T: Riku

Kuva: Trainer4You arkisto, Työelämän selviytymisopas (WSOYpro/Docendo)

1 kommentti:

  1. Itsellänikin taitaa olla jonkin asteinen tietokoneriippuvuus. Voisin myös kokeilla viikossa yhtä koneetonta päivää. Viikonlopun suunnistusreissulla ei ollut tietokone mukana, mutta puhelimellakin pääsee nettiin...


    -Jenni-

    VastaaPoista