torstai 2. helmikuuta 2012

24 -tuntia: Uskomaton tarina uskaltamisesta

Miten pyöreästä ja koulukiusatusta pojasta tuli Hollywoodin tähtireportteri ja 24 –tunnin hiihdon ME –mies?

Hollywoodin glamour ja salamavalojen ympäröimä punainen matto ovat mielikuvina kovin kaukana pitkän matkan hiihdon kuolaa valuvasta ja hikeä tihkuvasta tunnelmasta. Nämä kaksi toistensa vastakohtaa yhdistyvät kuitenkin Teemu Virtasen tarinassa 24 –tuntia!

Matka ladulta punaiselle matolle ja takaisin

Elämä ei voi olla pelkkää loistetta, sen täytyy pitää sisällään myös hikeä ja hengästymistä. Ääripäät ovat ääripäitä yksityiskohdissakin. Päästäkseen loisteeseen on käärittävä hihat, vuodatettava hikeä ja kuljettava tarvittaessa vaikka kallion läpi.

Hollywood ja sen tähdet ovat silti osa Teemua. Vuosien saatossa punainen matto ja leffatähtien oikuttelut muuttuivat jännittävästä kokemuksesta yksitoikkoiseksi rutiiniksi. Jotain hiihtämisen voimasta kertoo se, että edes Hollywoodin loiste ei pärjännyt hiihdon tuomalle mielihyvälle.

Uskallusta unelmoida ja elää unelmaansa

Yrityksistä huolimatta kovin moni hulluus ei ole päätynyt ennätyksenä Guinnessin ennätystenkirjaan. Teemu Virtasen hulluus kuitenkin on. Vuodesta 1955 asti julkaistu Guinnessin hakuteoskaan ei voi kiistää sitä tosiasiaa, että suomalaisuus, hiihto ja ME ovat yhdistelmä, jolle ei voi sanoa ei.

Teemu Virtanen on mielenkiintoinen persoona. Voimakas narsismi tulee esiin Teemun halussa olla esillä, tahdossa saavuttaa jotain suurta ja tehdä jotakin näkyvää. Narsismin vastapainona kohteliaisuus ja nöyryys ovat piirteitä, jotka pitävät miehen otteessaan. Elämänkatsomus on kouliintunut vuosien kuluessa ja unelmointi on muuttunut realismiksi. Silti vain sellaiseksi realismiksi, jossa haaveilulla ja unelmilla on kuitenkin aina olemassa oma sijansa.

24 –tuntia: Hiihtoa, hikeä ja Hollywoodia

Teemu Virtanen hiihti 24 tunnin maailmanennätyksen, reilut 433 kilometriä, vuoden 2010 marraskuussa. Maailmanennätyksen tekeminen missä tahansa hiihtolajissa on saavutus, jonka edessä on otettava pipo pois päästä. Suorituksen keskivauhti on niin huikea, että monella kuntohiihtäjällä on vaikeuksia pitää moista vauhtia yllä 15 minuutin ajan, tunnista puhumattakaan. Ennätyshiihtonsa aikana hän kävi elämänsä vaiheet läpi useaan kertaan…

…1980-luvulla nuori hiihtäjälupaus ajautui opiskelujen kautta Hollywoodiin ja unohti urheilun. Hiihtotreenien tilalle tulivat ensi-illat, tähtihaastattelut ja Hollywoodin glamouri. Kunto rapistui ja vaaka näytti alkoholinhuuruisten ja epämääräisten elämäntapojen myötä yli 100 kiloa.

…Viihdemaailman lisäksi tie vei kansainväliseen mobiilibisnekseen ja vauhdikkaisiin seikkailuihin ympäri maailman. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Teemu Virtanen palasi takaisin hiihtoladulle ja treenasi itsensä huippukuntoon hiihdon ME –mieheksi.

Pitäkää varanne, tämä mies ei ole vielä sanonut viimeistä sanaansa!

Osta Teemu Virtasen tarina suoraan kustantajan verkkokaupasta www.fitra.fi ja varaa Teemu innostamaan työyhteisöänne tästä: www.liikuttavatluennoitsijat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti