lauantai 26. toukokuuta 2012

Suomalaiset ovat 6 tunnin työkunnossa

Huonokuntoisen riski sairastua on huomattavasti liikuntaa terveytensä näkökulmasta riittävästi harrastavaa henkilöä suurempi. Useiden elintapasairauksien kohdalla riskikerroin on jopa 1,5-2 –kertainen. Huono kunto on myös ennenaikaisen menehtymisen suurin yksittäinen riskitekijä.

Liikunta on sairaan tervettä

Liikunta on tutkitusti merkittävin yksittäinen terveyteen sekä koettuun hyvinvointiin vaikuttava tekijä. Yli kolmesti viikossa liikkuvista henkilöstä 58 % kokee energiatasonsa korkeaksi, kun alle kahdesti liikkuvista vain 21 % kokee itsensä energisiksi, 79 %:n kokiessa energiatasonsa korkeintaan keskimääräiseksi. Elämäänsä tyytyväisiä tutkimusten mukaan oli 63 liikunnallisista ja vastaavasti 31 passiivisista. Ulkonäköönsä tyytyväisten kohdalla luvut olivat 80/25 % (liikkuvat/ liikunnallisesti passiiviset). Ja parisuhteensa kohdalla tyytyväisiä on liikkuvista 71 %, vastaavan luvun ollessa passiivisten kohdalla 33%. Mainittakoon vielä, että liikunnallisesti aktiivisista 59 %:a kokee oman arvostuksensa nousseen viime vuosien aikana työelämässä, kun passiivisten kohdalla koettu arvostus kasvoi 26 %:n mielestä.
Kuuntele nyt hyvä mies kehoasi!
Joidenkin arvioiden mukaan suomalaiset ovat 6 tunnin työkunnossa. Työpäivän viimeiset tunnit ylikuormittavat, eivätkä illat ja viikonloput riitä palautumiseen. Työ nakertaa tekijäänsä ja seurauksena voi olla väsymys, uupuminen sekä sairastuminen. Kasautuva stressi tulisikin purkaa säännöllisellä, elvyttävällä liikunnalla. Stressiä on kuitenkin turha kasata stressin päälle! Kuntoreserviä kasvattavaa, kuormittavampaa liikuntaa kannattaa harrastaa silloin kun keho ja mieli ovat palautuneet eivätkä kiire, stressi ja väsymys jo valmiiksi kuormita elimistöä.

Nyt liikkumaan!

Kuva: Trainer4You Terveysvalmennusopas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti