tiistai 17. heinäkuuta 2012

Töissä Personal trainerina

Perinteisimmillään Personal training on Suomessa ollut freelancer –toimintaa: PT –palveluja on siis tuotettu yleisimmin henkilöyrityksen kuten toiminimen kautta. Syynä yrittäjyyden valta-asemaan on ollut nuoren alan asema, varteenotettavien työpaikkojen vähäisyys sekä valmistuneiden treenareiden itsenäisyys ja halu yrittää!

Uusia pelureita alalle: Tervetuloa!
Personal training –alan räjähdysmäisen kiinnostuksen lisääntymisen sekä kasvun ansiosta myös kuntokeskukset ja valmennusyritykset ovat ryhtyneet tuotteistamaan sekä tarjoamaan omia Personal training –palvelujaan. Hyvä näin! Mitä enemmän kentällä on vilskettä sen nopeammin tietoisuus alasta sekä yksittäisenkin treenarin palveluista kiirii potentiaalisten ihmisten korviin. Alan etu on siis yksilönkin etu, ja nimenomaan tässä järjestyksessä!

Yrittäjyyttä vai yrittäjähenkisyyttä?
Moni haaveilee itsenäisestä ja omavaltaisesta yrittäjän asemasta: Saa valita, päättää ja hyötyä 100 %:sesti! Valitettavan usein unohtuu, että myös vastuut, huolet ja kustannukset kannetaan yrittäjänä ilman apuvoimia. Yrittäjyys vaatii todellista heittäytymistä yrittäjäksi: Eikä siitä roolista oteta vapaita eikä sapatteja, vaan se kulkee mukanasi 24/7/12/365!

Uusia työpaikkoja treenareille
Onneksi Personal trainerina voi toimia täyspäiväisesti nykyisin myös palkkasuhteisena työntekijänä! Kuntokeskukset, valmennusyritykset sekä muutkin modernit työnantajat (jopa seurat, liikuntavirastot, kylpylät ja hoito- ja hieronta-alan yritykset) palkkaavat Personal trainereita leipiinsä. Viimeksi eilen välitin verkostoilleni pian avattavan kuntokeskuksen työpaikkailmoituksen Treenarin kokopäiväisestä pestistä! Tiedän myös yrityksen, joka leikkasi työterveyshuoltopalveluistaan palkatakseen Personal trainerin hoitamaan henkilöstön työvirettä, kondista ja hyvinvointia paremmaksi. Harvinaisen briljantti ja moderni yritys, jossa on tätä nykyä harvinaisen tyytyväisiä työntekijöitä!

Monipuolinen työnkuva
Millaisia duuneja palkkatyötreenarina sitten pääsee tekemään? No sehän riippuu työnantajasta. Useimmin kuitenkin sitä itseään eli yksilövalmennusta, ohjelmien suunnittelua, pienryhmien group trainingia sekä palveluiden tuotteistamista ja jatkojalostusta. Työnkuvaan kuuluu kuitenkin aina myös asiakashankintaa, myyntiä ja myynnin edistämistä! Jos olet menossa työhaastatteluun, niin pikku vinkki Sinulle: Asetu työnantajan asemaan ja mieti miten edistäisit parhaiten asiakashankintaa! Tärkein toimenpiteesi ei siis työnantajan näkökulmasta ole superosaava valmennustaitosi, vaan hyperaktiivinen myyntiotteesi sekä olemassa olevien asiakkaiden sitouttaminen välittävän ohjausotteen sekä pelisilmää kutkuttavan lisämyynnin keinoin.

PT saa palkkansa
Millainen on sitten päivänvalon kestävä palkkaus treenarina toisella työskennellessä?  Mielestäni sellainen, että molemmat niin työntekijä sekä –antaja ovat palkanmaksupäivänä tyytyväisen hykerteleviä. Silloin palkan tulee perustua osin provisioon tai suoritepohjaisiin bonuksiin turvan luovan, kohtuullisen peruspalkan lisäksi: Mitä suurempi peruspalkka sen pienempi bonus tai toisinpäin. Pääasia, että balanssi löytyy viimeistään palkanmaksupäivään mennessä!

Töissä treenarina/ Kohtuullisia palkkausmalleja:

·         Tuntipalkka valmennuksesta: 12 €-18 € (ka 15 €)
·         Tuntipalkka valmistelusta: 9-12 €/h
·         Peruspalkka + suoritepohjainen bonus: 1250-1750 € + 5-15 € bonus per valmennustapaaminen
·         Kuukausipalkka riippuen pohjakoulutuksesta: 1850-3000 €
·         Mahdolliset provisiot jäsenhankinnasta, esim. 3 %

Työnantajavelvoitteet unohtuvat usein työntekijöiltä
Työntekijöiltä ja joskus yrittäjiltäkin unohtuu syvä kumarrus työnantajan puoleen liittyen työnantajamaksuihin: Työnantaja on nimittäin velvollinen maksamaan palkanmaksun oheiskustannuksina seuraavia maksuja: ryhmähenkivakuutusmaksu, sosiaaliturvamaksu, tapaturmavakuutusmaksu, työeläkemaksu, työttömyysvakuutusmaksu… Maksut hoidetaan niin tehdyltä, kuin tekemättömältäkin työajalta kuten vuosilomien sekä vapaapäivien osalta.

Kaikkinensa työantaja maksaa keskimäärin noin puolitoistakertaisen summan pelkkiin kuukausipalkkoihin verrattuna. Muista siis, että olet kallis mies/ nainen ja ole palkkasi arvoinen! Ja jos olet yrittäjä, niin huomaathan huolehtia eläkekertymästäsi ennen kaikkea vapaaehtoisiin eläkkeisiin panostamalla (pikku vinkki; YEL –maksusta jää loppujen lopuksi n. 7 % omaksi hyödyksesi, joten se on vähän kuin palautuspullojen pantteihin sijoittaisi. Täydennä siis kohtuullista yeliäsi oikein mitoitetulla panostuksella vapaaehtoisiin eläkemaksuihin, jotka voit vähentää verotuksessa).

Hyvän työntekijän ainekset:
  1. Tuottava ja myyntihenkinen
  2. Aktiivinen ja oma-aloitteinen
  3. Luotettava ja luottamusta herättävä
  4. Joustava ja sitoutunut
  5. Osaava sekä asiantunteva
  6. Innostunut ja innostava
  7. Luova ja mielikuvituksekas
  8. Katu-uskottava, joka ”elää kuten opettaa”
  9. Ahkera ja sisukas
  10. Uudistuva eli itseään jatkuvasti kehittävä
PS: Julkaisen muutaman työnantajatarinan PT –palveluita tarjoavista kuntokeskuksista. Niistä ensimmäisenä case Puls&Träning ensi viikolla!

Kuvat: Trainer4You arkisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti