lauantai 11. elokuuta 2012

Ei ole valmennusta ilman henkistä valmennusta

Henkinen valmennus kuulostaa mystiseltä. Siitä puhutaan paljon ja järjestetään runsaasti koulutuksia, mutta kysyttäessä harva osaa kuvailla mistä todella on kysymys. Mielikuvat liittyvät rentousharjoitteisiin, suggerointiin, mielikuvaharjoitteisiin sekä muihin henkimaailmanhommiin…

Opetusta vai valmennusta

Mielipiteeni on se, ettei ole olemassa valmennusta ilman henkistä valmennusta. Pelkkien liikesuoritusten ohjaaminen, sykealueiden opettaminen, pelitaktiikan suoltaminen tai yksilötaitojen opettaminen ei mielestäni ole valmennusta. Se on opetusta. Valmennukseen liittyy aina myös jo sinällään motivoivaa perustelua sekä innostamista, kannustamista ja vahvistamista.
Yksilön huomioiminen avainasemassa

Oli kyse sitten aikuisesta terveysliikkujasta tai murrosikäisestä junioriurheilijasta, kaipaavat kaikki valmennettavat aina huomiota. Toinen syttyy paremmin vaativasta piiskuroinnista, toinen itseluottamusta tukevasta vahvistamisesta. Tärkeintä on kuitenkin aito vuorovaikutus, kannustava ja virheetkin salliva ilmapiiri sekä teetettävien harjoitteiden merkityksen ja vaikutusten perusteleminen.
Riisu hetkeksi insinöörin haalarit

Me suomalaiset olemme insinöörikansaa. Valmennusotteemme on harmillisen tekninen ja yksityiskohtia korostava. Unohda välillä tekniset hienoudet ja keskity aitoon vuorovaikutukseen, valmennettaviesi vahvuuksien näkemiseen ja niiden varauksettomaan kehumiseen. Tulet hämmästymään sitä, kuinka paljon valmennettavasi kehittyy, joukkueesi nostaa tasoaan, ilmapiiri paranee ja työsi mielekkyys lisääntyy.

Henkisin terveisin,

Treenarisi Riku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti