perjantai 29. marraskuuta 2013

Viikonlopun vatsatreenivinkki: Täyden liikeradan tehokierto

Aivan kuten suorankin vatsalihaksen kohdalla, harjoitetaan vinojakin vatsalihaksia pääsääntöisesti ei niin fiksulla liikeradan alueella. 

Mieti!

Perinteinen vinojen vinorutistus selinmakuulla ei todellakaan ole täyden liikeradan harjoite. Kannattaakin muistaa aikaisemmista postauksistani, että lyhyellä liikeradalla tehdyt harjoitteet aiheuttavat helposti lihasten kiristymistä, lyhentymistä sekä selkävaivoja. 

PPPP (Pitkittäin penkin päälle pötköilemään)

Täysi liikerata onkin ensimmäinen askel kohti fiksua, terveellistä, tehokasta ja turvallista harjoittelua. Kannustankin Sinua treenaamaan vinot vatsarutistukset aluksi vaikka pitkittäin penkin päällä maaten.

Vatsarutistus kiertäen täydellä liikeradalla
  • Asetu selinmakuulle tasapenkin päälle.
  • Pidä kädet rinnalla ristissä tai pään sivuilla auki.
  • Päästä toinen alaraaja suorana roikkumaan penkin yli, toisen pysyessä kevyesti koukussa penkillä. 
  • Kierrä vartaloa poispäin suorana ojentuvasta alaraajasta ojentaen selkärankaa samalla. 
  • Saadessasi kevyen venytyksen tunteen vinoihin vatsalihaksiin, rutista kierron puoleinen kyynärpää kohti koukistuvaa alaraajaa.
  • Toista sama toiselle puolelle ja jatka vuorotahtista liikettä.

Lähde: Postaus sisältää otteita VIIKON PÄÄSTÄ JULKAISTAVASTA VATSA -kirjasta! Lue lisää ja tilaa omasi ennakkoon: http://www.fitrakauppa.fi/product/32/vatsa-ennakko

Kuvat: Fitra Oy:n arkisto ja Shutterstock

Malli: Outi Aikio
Asiantuntijana: Ari-Pekka Lindberg, Trainer4You Oy


Ari-Pekka Lindberg on kerryttänyt häikäisevän tietämyksen sekä kokemuksen toiminnallisesta anatomiasta ja sen soveltamisesta aina arjesta huippu-urheiluun. Päivittäisen fysioterapeutin (OMI adv., MDT Cert.) kliinisen työn lisäksi Ari-Pekalla on kouluttajana takana lähes vuosikymmenen mittainen ura, erityisosaamisalueena juuri toiminnallinen anatomia sekä kuntouttava ja harjoittelu.

Trainer4You:n kouluttajatiimin lisäksi hän on Anatomy Trains -organisaation kansainvälisessä kehittäjä- ja kouluttajakaartissa, vastuualueenaan toiminnallisen harjoittelun innovointi, kehittäminen ja kouluttaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti