tiistai 10. kesäkuuta 2014

Pakarakirjamme malli vetää hiljaseksi

Viime viikolla kirja- ja verkkokauppoihin ilmestynyt uutuuskirjamme, Treenaa voimakas ja kiinteä pakara, on saanut erinomaisen vastaanoton: Kirjaa on myyty ennakkoon jo tuhatkunta kappaletta ja palaute on ollut rohkaisevan ylistävää. Etenkin kirjan perusteellinen ja kokonaisvaltainen sisältö sekä tyylikkäät ja havainnolliset kuvat ovat olleet kiitoksen kohteena useammassakin palautteessa.  

Maikku vetää Hiljaseksi

Kuvatessamme Pakarakirjaa oululaisen Easyfit Ritaharjun kuntosalilla, vetivät kuvaukset salilla samanaikaisesti treenanneet miesasiakkaat hiljaiseksi. Syy hiljaisuuteen oli Hiljanen - fysiikaltaan ja liikeosaamiseltaan suvereeni mallimme – Maikku Hiljanen.

Sirkustausta näkyy kehonhallinnassa

Maikku on 22-vuotias iloinen, ja sukunimestään poiketen, puhelias likka Pirkanmaalta. Hänen liikunnalliset taustansa juontavat juurensa Tamperelaiseen Sorin sirkukseen, jossa omimpia lajeja olivat notkeutta sekä kehonhallintaa vaativat ilma-akrobatia sekä käsillä seisonta. Tuolloin päivän treeneihin kuuluivat omien lajien treenauksen lisäksi perusakrobatia sekä baletti, jazz ja nykytanssi. Viikonloput sekä lomakaudet kuluivat esiintymiskeikoilla ja sirkusfestivaaleilla Suomessa sekä ulkomailla. Vaikka Maikun rahkeet olisivatkin riittäneet sirkusammatilaiseksi asti, veivät liikunnanohjaajaopinnot Varalan Urheiluopistolla pidemmän korren. Sieltä nuori nainen valmistui liikuntaneuvojaksi v. 2011.

Nyrkkeilykehästä maratonille

Sirkusharrastuksen jälkeen Maikku haki uutta intohimon ja kilpailuvietin purkamisen kohdetta kilpa-aerobicista sekä nyrkkeilystä. Puolen vuoden harjoittelun ja kisaamisen jälkeen hän joutui toteamaan todellisen liekin puuttuvan kyseisten lajien treenaamisesta. Kun sitä oikeaa lajia ei tuntunut löytyvän, ryhtyi Maikku purkamaan energiaansa juoksemiseen ja keväällä 2011 hän painelikin Tukholman Maratonin läpi alle neljään tuntiin.

Uusi rakkaus kohde löytyi kisalavalta

Kesällä 2011 Maikku kyllästyi runsaan juoksemisen riuduttamaan oloonsa ja olemukseensa. Hän ryhtyi googlettamaan ystävänsä suosituksesta tietoa ja videoita fitness -lajeista, tavoitteenaan löytää laji, jossa yhdistyisivät lihaksikas sekä sporttinen vartalo, sirkuksesta opittu akrobatiaosaaminen ja ennen kaikkea esiintyminen. Vuoden Fitness Expossa lajin kilpailuja ystäviensä kanssa seuratessaan Maikku koki löytäneensä uuden intohimon kohteensa ja hän päätti seisovansa jo vuoden päästä itsekin esiintymislavalla.

Voitosta voittoon

Vuonna 2012 Maikku kisasi ensimmäiset kisansa vapaaohjelma -fitnessin puolella, Turun Fitness Classicissa sekä Euroopan mestaruuskisoissa Santa Susannassa. Molemmat kisat ylittivät tiukasta treenaamisesta huolimatta kovimmatkin odotukset – SM1- ja EM1-sijoitukset olivat loppukilpailupaikasta haaveilevalle Pirkanmaan likalle itselleenkin melkoinen yllätys.

Sairastelukierre pysäytti hetkeksi

Voittoisan alun jälkeen Maikku treenasi entistäkin kovemmalla intensiteetillä ja asenteella. Kropan joutuessa koville rupesi ensiksi reistailemaan selkä ja sitten yleisterveys. Väsymys ja nuutuneisuus etenivät yskäksi, nuhaksi ja hengitystieoireiksi. Puolikuntoisuuden jatkuttua viikkoja Maikku sai vihiä mykoplasmasta, joka todettiin tutkimuksissa sairauden aktiiviseksi muodoksi.

Paluu kisalavalle


Useamman antibiootti- ja kortisonikuurin sekä 3,5 kk sairastelun jälkeen Maikku oli vihdoin selättänyt sairauden. Nyt takana on muutama kuukausi hiljalleen tehostuneita treenejä, tarkentunutta ruokavaliota ja kasvanutta motivaatiota, joten Maikku nähdään näillä näkymin jälleen kisalavalla keväällä 2015. Veikkaanpa, että Maikku vetää tuolloinkin tuomariston sekä yleisön hiljaseksi. 

Tsemppiä, onnea ja onnistumisia valmistautumiseen sekä itse kisasuoritukseen! 

T: Fitran väki

Kuvat: Petteri Löppönen, Lumo Image

Lähde: Treenaa voimakas ja kiinteä Pakara -kirja (R. Aalto, L. Seppänen, A-P. Lindberg ja MIkko Paunonen. Fitra 2014)

Malleina: Maikku Hiljanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti