lauantai 12. kesäkuuta 2010

On se helppoa, kun sen osaa!

Tietokone on pääkoppani jälkeen tärkein työkaluni. Sitä tulee käytettyä duunin merkeissä lähes 8 tuntia päivässä. Joskus pidempäänkin. Olen työstänyt parisenkymmentä kirjaa ja puolen tuhatta asiantuntija-artikkelia. Aika monta sivua, tavua ja merkkiä. 

Word ja Powerpoint ovat päivittäisessä käytössä ja osaankin niiden käytön kohtuullisesti. Mutta auta armias, kun koneella täytyy käyttää muita ohjelmia tai päivittää, ladata tai asentaa uusia koneita tietsikalle. 

Vanha PC:ni tukkeutui täysin. Oli sillä ikääkin jo muutaman muoden verran. Osaltaan tukkeutuminen johtui varmasti siitä, ettei sen kovalevyä oltu eheytetty saati tehty muita tärkeitä huoltotoimia. Päätinkin pyytää apua uuden Apple -koneeni asennus- ja huoltotoimiin sekä töiden hallintaohjelmien opetteluun Jyväskylän tiimimme ATK-expertiltä Teemu "Terrieri" Karjaluodolta. Samalla synkronoitaisiin uusi bisness -puhelimeni juttelemaan meilien ja kalenterien osalta koneen ohjelmien kanssa. 

Odotukset olivat korkealla. Suurin toiveeni oli, että kykenisin hallitsemaan päivärutiinejani sekä pitkäntähtäimen suunnitelmien toteutusta nykyistä fläppitaulutekniikkaani paremmin. Ei voi kuin todeta, että on se vaan niin helppoa, kun sen osaa. Asennustehtävät ja toimintojen synkronointi kävivät käden käänteessä. Sähköpostien, blogien, kalentereiden, muistioiden ja muiden tehtävien hallinta onnistuu nyt samasta ikkunasta,  yhden näpäytyksen päästä. Uskon päivän konsultoinnin arvo onkin helposti päivän aikana säästynyt tunti, viikon aikana säästynyt päivä ja vuoden aikana säästynyt kuukausi! Sen lisäksi fiilis työn tekemiseen toimivilla työkaluilla ja ajatuksen lailla toimivilla työkaluilla on mahtava. 

Joku fiksu on joskus suositellut suutaria pysymään lestissään. Itse ainakin aion pysyä ja konsultoida sekä hyödyntää oman alansa experttejä sellaisissa tehtävissä, joihin itselläni ei ole osaamista. Remonttihommat, hiusten leikkuu ja tietokoneen asennustehtävät ovat duuneja, joihin en aio nyt enkä koskaan sekaantua. Jos teen sitä, mitä parhaiten osaan tuonkin ajan, säästyn kiristyneiltä hermoilta ja saatanpa jäädä rahallisesti voitollekin:)

Poikani Eetun jalkapallovalmentaja painotti valmennusfilosofiassaan vahvuuksien vahvistamista erinomaisuuksiksi. Näin joukkue sai tukea toisten osaamisesta ja nippu oli kokonaisuudessaan voittamaton. Tätä ajatusta aion itsekin toteuttaa oman yrityksemme sisällä entistä voimakkaammin. Toki heikkouksiakin täytyy kehittää, mutta itseltäni menisi valovuosi näiden ATK -asioiden haltuun ottamisessa, eikä  osaamiseni silti olisi välttävää arvosanaa kummempaa. Siksi aionkin keskittyä yhä voimakkaammin siihen mitä parhaiten osaan eli kirjoittamiseen, kehittämiseen ja valmentamiseen! 

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti