tiistai 28. kesäkuuta 2011

Positiivisia muutoksia Trainer4You:n ja allekirjoittaneen tulevaisuudessa!


Kevätkausi alkaa olla pulkassa ja lomafiilis puskee päälle. Ennen lomia, on kuitenkin hyvä valmistella syksyn muutoksia tiedottamalla niistä itselleni tärkeille henkilöille, kumppaneille sekä muille sidosryhmille. Ohessa hieman muutosten taustaa sekä itse asiaa:

Lyhyt T4U historiikki


Trainer4You Oy perustettiin reilut seitsemän vuotta sitten. Ketjumuotoisuuden se saavutti syksyllä 2007. Franchising –paikkakuntia oli parhaimmillaan kymmenkunta, kunnes keväällä 2011 strategisesti ja maantieteellisesti tärkeimmät yksiköt ”fuusioitiin” (osakevaihto) emoyhtiön siipien suojaan. Nyt Trainer4You Oy omistaa Oulun yksikön lisäksi tytäryhtiöt Helsingissä, Jyväskylässä ja Lappeenrannassa. Kokoonpanon liikevaihto oli edellisellä tilikaudella noin 0,9 milj€. Meneillään olevan tilikauden osalta lv:n odotetaan olevan 1,5 milj€:n luokkaa. Yhtiö työllistää 11 henkilöä sekä 50 tuntityöohjaajaa sekä alihankintakumppania.


Positiivisia muutoksia luvassa syksyllä


Reilut seitsemän vuotta yrityksen toimitusjohtajana toimittuani, on tullut aika antaa tilaa, vastuuta sekä tietenkin tukea seuraajalleni. Uusi veturi firmallemme löytyi yrityksen sisältä, Jyväskylän yksiköstä. Liikuntatieteilijä Tapani Määttä on osoittanut kyntensä Jyväskylän yksikkömme vetäjänä. Tapani on myyntiorjentoitunut, positiivisen suoraviivainen sekä liiketoiminnan kehittämiseen intohimoisesti suhtautuva kaveri, joka katsoo tulevaisuutta avarakatseisesti ja riittävän isosti. Virallisesti Tapani astuu toimitusjohtajan saappaisiin 1.10.2011, mutta ryhtyy ottamaan vastuuta liiketoiminnan sekä myynnin kehittämisestä jo elokuusta lähtien.


Kehitys kaipaa kehitystä!


Trainer4You –ketjun isähahmona ja toimitusjohtajana "riittävän pitkään" toimittuani siirryn vastaamaan Trainer4You:n kehityshankkeista tuotekehitykseen, toimintamallien hiomiseen, kansainvälistymiseen sekä yhteisyritysten kehittämiseen satsaten. Työajastani puolet kuluu jatkossa Trainer4You:n kehityshankkeiden parissa ja toinen puolikas kirjallisen sekä sähköisen aineiston tuottamiseen erikoistuneen Fitra Oy:n tuotteita kehittäessä. Fitran käsialaa ovat olleet aikaisemmatkin liikunta-, ravitsemus- ja hyvinvointiaiheiset kirjat (n. 20 kpl) sekä asiantuntija-artikkelit (n. 500 kpl). Tulevaisuudessa Fitra keskittyy WSOYpron sekä SUL –julkaisuiden kanssa tuotettavien materiaalien lisäksi omakustannettaviin koulutus- ja valmennusoppaisiin sekä sähköisten hyvinvointivalmennustyökalujen kehittämiseen. Liiketoiminnallinen yhteys Trainer4You:n kanssa on siis symbioosinomainen.


Tulevaisuus näyttää lupaavalta!


Tuleva syksy näyttää ennakkoon mainiolta! Koulutuksemme käynnistyvät nyt Oulun, Jyväskylän, Helsingin, Vuokatin, Lappeenrannan, Joensuun, Tanhuvaaran sekä Tampereen lisäksi myös Turussa ja Niittylahden opistolla. Kahvakuulaohjaajakoulutukset pyörivät ympäri Suomenniemen ja uusia koulutustuotteita lanseerataan Functional trainer –koulutusohjelma etunenässä.

Valmennustenkin osalta syksy näyttää kautta aikojen parhaalta: Yritysten fyysistä hyvinvointia edistävät ohjelmat ovat nyt suurempia, suunnitelmallisempia ja pitkäjänteisempiä kuin koskaan. Personal training –asiakkuuksiakin on myyty jo useita satoja tulevan syksyn ratoksi. Hauskaa on siis luvassa meille ja varmasti myös uusille rekrytoinneille, se on varma!


Eteenpäin täytyy päästä!


Olen kiitollinen vuosista Trainer4You:n keulakuvan paikalla. Työ on ollut mielekästä, palkitsevaa ja haasteellista. Vaikeiden aikojen selviytymistaistelut ja onnistumiset "kasvukipujenkin" keskellä ovat kasvattaneet sekä vahvistaneet. Vaikka työ on maistunut hyvälle, olen jo pidempään haaveillut löytäväni tilalleni itseäni vahvemmat sekä kunnianhimoisemman johtajan. Sellaisen löytäminen ei ollut ihan helppoaJ. Nyt pääsen keskittymään siihen, minkä parhaiten osaan! Ja siihen, joka tuottaa minulle eniten mielihyvää: Uuden luomiseen, kehittämiseen, rekrytointeihin sekä suhdeverkostojen ylläpitämiseen. Nähdään syksyllä asiat uudessa valossa!


T: Riku

--
Riku Aalto
Trainer4You Oy
Limingantie 5
90400 OULU
050 349 4099
Tervetuloa liikuttaville ostoksille: www.4store.fi!
Liikutu blogistani: www.liikuttavia-ajatuksia.fi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti