torstai 1. syyskuuta 2011

Kouluttaja-/ valmentajaesittelyssä Arto ”Pessi” Pesola

Päätin kirjoittaa eräästä henkilöstä hetken mielijohteesta. Kyseinen kaveri on ollut mukana tiimissämme jo hetken aikaa ja osoittanut erinomaisuutensa lähes joka päivä. Silti miehestä ei vielä ole kuultu, eikä häntä olla nähty tositoimissa kenttätyössä kuin vasta muutamaan otteeseen. Kyse on henkilöstä graafisten aineistojemme takana eli Arto ”Pessi” Pesolasta.

Aasinsilta Rovaniemeltä asti

Pelatessani opiskeluaikoina kaukalopallon pääsarjaa Rovaniemeläisessä joukkueessa niemeltä PVV, saimme vastustajaksemme Saarenkylän jäähalliin lajin menestysjoukkue Bandy-84:n Oulusta. Hävisimme tiukan kamppailun maalilla ja olimme varsin tyytyväisiä otteisiimme tappiosta huolimatta. Kuitenkin vain siihen saakka, kun näimme vastustajajoukkueen nousevan linja-autonsa kyytiin. Parhaan pelaajan palkintoa kantava kaveri nimittäin hyppäsi bussin puikkoihin ja starttasi auton hallin pihamaalta kohti etelää. ”Hävisimme porukalle, jonka paras pelaaja oli bussikuski!”, totesimme häntä koipien välissä. Voi sitä häpeän ja itsesäälin määrää.

Mies graafisten aineistojemme takana

Ihmettelet varmaan, miten kyseinen alustus liittyy Artoon. Liittyy se, hyvinkin loogisesti. Pessi nimittäin on vastannut jo useamman vuoden Trainer4You:n graafisesta ilmeestä AD:n roolissa. Ja sen työn mies on tehnyt mielestäni puhtain paperein ja kiitettävin arvosanoin! Graafikon työ on kuitenkin miehelle lähinnä rakas harrastus, jossa hän pääsee toteuttamaan luovuuttaan sekä ”silmäänsä kauneudelle”.

Koulutukseltaan Pessi on liikuntafysiologi. Hän työstää parhaillaan väitöskirjaa Jyväskylän Yliopistolle fyysisen passiivisuuden terveyshaitoista, istumisen aiheuttamista ongelmista sekä arkiaktiivisuuden vaikutuksista hyvinvointiin. Samoista aiheista mies kiertää luennoimassa ja kouluttamassa niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin seminaareissa. Ja enenevässä määrin myös Trainer4You –valmennuksissa sekä ohjaajakoulutuksissa. Arton harrastushistoriasta mainittakoon etenkin pelivuodet Suomisarja- ja Mestis-nousujoukkue D-Kiekon paidassa sekä valmennuskokemus saman seuran juniorijoukkueiden peräsimestä.

Jos ei tullut selväksi

Jos Sinulle jäi epäselväksi alustukseni parhaan pelaajan palkintoa kantavasta bussikuskista, niin koen Arton ansaitsevan paikan palkintokorokkeella meidänkin tiimissämme. Arton tieto-taito, koulutustausta, jatkuva tiedonjano, kyky hahmottaa kokonaisuuksia sekä yksinkertaistaa vaikeitakin asioita sekä aluskasvillisuutta hipova nöyryys yhdistettynä karismaattiseen persoonaan tekevät hänestä ainutlaatuisen tiimipelaajan: Pessin – passiivisuuden sekä pessimismin pahimman vastustajan.

Toisaalta olemme me muutkin kouluttajat ja valmentajat melko kovia ”jätkiä”, kun meiltä löytyy tuon tason osaamista jo graafikoltakin.

Arton osaamisesta vaikuttuneena,

T: Riku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti