lauantai 17. syyskuuta 2011

No pain, no gain!?

Kävin tänään reissussa ollessani paikallisella kuntoklubilla. Viihtyisä, hyvin varusteltu ja imagoltaan hieman elitistinenkin kuntosali oli motivoiva paikka treenata. Mukavaa, kun pääsee näkemään uusia saleja ja kuntokeskuksia reissatessaan. Hienojen puitteiden lisäksi myös palvelut tuntuivat olevan ajan tasalla. Ainakin siitä päätellen, että personal trainer ohjasi saman aikaisesti asiakastaan salilla kahvakuulailun merkeissä.

Asenne kohdillaan

En voinut olla seuraamatta sivusilmällä asiakkaan sekä treenarin edesottamuksia. Asiakas oli noin viisissäkymmenissä oleva, hieman pyylevähkö ja liikuntaa aloitteleva naishenkilö. Ohjaaja taas parikymppinen atleetikko. Molemmat osapuolet treenasivat kasvot peliin päin kääntyneinä, selvästikin kovalla asenteella: Ainakin kuulien koosta, vääntyneistä kasvon ilmeistä ja virtaavan hien määrästä päätellen. Tehtiin rinnalle vetoja ja tempauksia, ja taas rinnalle vetoja ja tempauksia. Tätä jatkui ainakin neljänkymmenen minuutin verran. Elleivät olleet aloittaneet kovin paljoa ennen salille tuloani ja jatkaneet vielä pitkään lähdettyäni?

Sitkeä sissi

Täytyy kehua asiakkaan sinnikkyyttä: Upeaa ponnistelua, pinnistelyä ja sitoutuneisuutta! Mikäli hän kestää vastaavaa rääkkiä reilut kolme kuukautta, on kunto varmasti noussut kohisten. Jos vain kroppa kestää. Ja etenkin mieli. Jos vastaavaa vääntöä siedetään reilun puolen vuoden verran, ovat tulokset varmasti erinomaisia myös kehon koostumuksen sekä –muotojen osalta.

Tekniikka kohdillaan

Vaikka treenarin otteissa, liikevalinnoissa ja suoritusohjeissa ei ollut mitään moitittavaa, epäilen silti pysyvien tulosten jäävän kyseisessä tapauksessa laihoiksi. Ja tavoitteiden viimein toteutumatta. Jäinkin kaipaamaan ohjaustilanteeseen välittävää vuorovaikutusta, tsemppaavaa asennetta ja liikunnan iloa.

Meidän suomalaisten treenareiden tieto-taito, tekninen osaaminen ja tunnollisuus ovat ihailtavalla tasolla. Vuorovaikutustaidoissa, motivoinnissa, palvelualttiudessa sekä myyntiaktiivisuudessa on sen sijaan valtavasti parannettavaa. Tärkeintä on tiedostaa puutteet ja tehdä parhaansa niiden kehittämiseksi. Me koulutusorganisaationa aiomme täyttää oman ruutumme, teethän Sinäkin treenarina parhaasi!

Kivaa sen olla pitää,

T: Liikuttava treenarisi Riku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti