maanantai 24. lokakuuta 2011

Trainer4You – Minun tarinastani tulikin meidän tarinamme!

Vaikka treenarina työskentely olikin intohimoni ja unelmieni ammatti, kalvoi jokin silti aika ajoin sisintäni. Kun valmensin asiakastani, keskityin häneen 100 –prosenttisesti: Pyrinkin sulkemaan muun maailman ”kuplamme” ulkopuolelle ja antamaan aikani hetkenkään herpaantumatta hänelle sekä hänen tavoitteensa saavuttamiselle. Silti en voinut olla huomaamatta muiden samaan aikaan treenaavien kaihoisaa katsetta ja ”kaulassa roikkuvaa apua –kylttiä”. Yhden ihmisen auttaminen kerralla tuntuikin välillä liian pieneltä, kun avuntarvitsijoita olisi ollut pilvin pimein.

Taipumuksenani on kaivaa verta nenästäni

Olen aina ollut jossain mielessä suuruuden hullu. Niin läheiseni asian joskus suutuspäissään imaisevat. Minulle ei kuulemma riitä normi, vaan aina pitää liioitella ja kokeilla rajojaan. Kaivaa verta nenästään, kuulemma. Tässäkin tapauksessa ryhdyin työstämään mielessäni ratkaisua ongelmaan: Eikä ratkaisu ollut ihan normi, vaan jossain määrin suuruudenhullu. Vaikka itse sanonkin.

Suurempaa merkitystä metsästämässä

Mietin usein, mitä oikein halusin elämässäni saavuttaa. Ja mihin halusin aikani työtä tehdessäni käyttää. Mikä olisi visioni ja mikä missioni? Ja mitä minun olisi tehtävä nuo tavoitteet saavuttaakseni? Visioksi muodostui ajan saatossa tahtotila saada tulevaisuudessa yksittäisen henkilön sijaan personal training –palvelut kaikkien suomalaisten hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten ulottuville. Missioksi taas kirkastui liikunta-alan ohjaajien osaamisen, arvostuksen sekä työllistymisedellytysten parantaminen. Näiden tavoitteiden toteutumiseksi koin haluavani herätä aikaisin, ponnistella pitkäänkin ja saada hyviä ihmisiä rekrytoiduksi mukaan talkoisiin.

Kynä pysyi kädessä

Trainer4You:n perustamisen jälkeiset pari vuotta panostin härkäpäisesti kirjallisen aineiston tuottamiseen. Sen lisäksi, että halusin jakaa ajatuksiani, treenivinkkejäni ja oivalluksiani muillekin kuin pt –asiakkailleni, oli tavoitteenani asiantuntijaimagon rakentaminen, tunnettavuuden lisääminen ja koulutus- sekä valmennusoppaiden työstäminen tulevia vuosia ajatellen.

Verkostoa rakentamassa

”Kasvustrategian” toinen porras, ohjaajakoulutustoiminta tuli startattua kovan kysynnän, kovakantisten koulutusmateriaalien ja nykyisen koulutuspäällikkömme Seppäsen Lassen osoittauduttua todelliseksi helmeksi. Starttasimmekin Kunto-ohjaajien, Kuntosalivalmentajien sekä Personal trainereiden kouluttamisen Oulussa vuonna 2005. Tästä alkoi verkoston luominen ja uusien työntekijöiden, alihankintakumppaneiden ja tuntityöntekijöiden rekrytoiminen. Jo ensimmäisestä koulutusryhmästä noin puolet työskenteli jossain muodossa yritykselleni Trainer4You:lle. Matka kohti ohjaajien osaamispääoman sekä arvostuksen kasvattamista ja työllistämistä oli saatu alulleen!

Lopputuotteena parempaa elämää pidempään!

Koulutustoiminnan piti olla vain väliporras matkalla kohti lopputuotettamme yritysten ja yksilöiden fyysisen hyvinvoinnin edistämistä. Se kuitenkin osoittautui intohimoksemme sekä verrattain järkeväksi liiketoiminnaksikin. Etenkin lamavuosina, jolloin yritykset löivät henkilöstöpanostukset jäihin ja yksilötkin säästivät muista kuin välttämättömistä menoista.

Aihetta ylpeyteen – rekrytoinnissa ainakin olen onnistunut

Monien vaiheiden, muun muassa noin 20 kirjoitetun kirjan ja 500 asiantuntija-artikkelin, 3500 koulutetun ohjaaja sekä franchising –ketjun perustamisen, jälkeen koen saavuttaneeni jotain: Koen löytäneeni rinnalleni rautaisen asiantuntijaporukan, joka suhtautuu tavoitteisiimme ja niiden saavuttamiseen jopa itseäni intohimoisemmin. Porukan, jonka silmien loiste ei himmene, vaikka kerron tarinaani Trainer4You:n neljän T:n valmennusfilosofiasta jo ties kuinka monennetta kertaa. Ja sitä samaa filosofiaa mekin noudatamme joka päivä polullamme kohti yhteistä tavoitettamme!

T4U: Tieto + Toiminta + Tuki = Tulokset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti