lauantai 29. kesäkuuta 2013

Se mitä mittaat kehittyy

Tuloksekkaassa painon pudottamisessa päivittäinen puntarilla käynti on tutkitusti yksi ratkaisevista onnistumista edistävistä toimenpiteistä. Sama pätee sovellettuna tuloksekkaaseen kuntoiluun: Säännöllinen kunnon testaaminen edesauttaa tavoitteen saavuttamista oli se sitten kestävyyskunnon, lihasvoiman tai kehonkoostumuksen parantaminen. Eikä poikkeusta tee myöskään työelämä. Se mitä mittaroit, kehittyy. Se mihin käytät aikaasi, kasvaa. Ja se minkä koet tärkeäksi, korostuu kaikin tavoin elämässäsi.

Asiantuntijasta brändiksi

Lanseerasimme muutama viikko sitten yrityksessämme henkilöbrändäysohjelman. Asiantuntijoiden esille nostaminen ja heidän kiinnostavuutensa lisääntyminen lisää myös yrityksemme huomioarvoa. Pyrimme tukemaan kunkin asiantuntijan kasvamista oman intohimonkohteensa guruksi. Tuemme siis kouluttautumista ja itseopiskelua, mutta ennen kaikkea arjessa tapahtuvia, pieniä ponnistuksia kohti yhteistä ja kunkin omaa, henkilökohtaista tavoitetta.

Pienistä puroista vuolas virta

Henkilöbrändäysohjelman sydän on asiantuntijuuden tulosraportointikortti. Sen ideana on seurata oman työajan tuloksekkuutta: Siis sitä, tuleeko arjessa tehtyä oikeita asioita riittävästi. Mittaroimme muun muassa koulutustunteja, luentokeikkoja, mediaesiintymisiä, blogikirjoituksia, myyntisoittoja ja –käyntejä,  yhteydenpitoa olemassa oleviin asiakkaisiin sekä markkinointihenkisiä toimenpiteitä. Edellisten saldoksi muodostuu viikon mittaan kunkin henkilön asiantuntijaindeksi. Siis lukuarvo, joka kertoo koruttomasti sen, mihin työtunnit ovat viikon mittaan kohdistuneet.

Kilvoittelua oman ja yhteisen edun nimissä

Tavoitteenamme oli rakentaa seuranta- ja ohjausjärjestelmä asiantuntijuuden paremmaksi kaupallistamiseksi, mutta myös kunkin asiantuntijan henkilökohtaiseksi kasvualustaksi. Kerryttämällä omaa pistesaldoa, tulee tehtyä automaattisesti myös oikeita asioita yrityksen strategian ja oman kasvun näkökulmasta. Kun mittarit on oikein valittu, voi kukin asiantuntija valita itselleen luontevimmat ja mieluisimmat tavat tehdä myyntiä, markkinointia ja liiketoimintaa edistäviä asioita. Eikä kenenkään tarvitse kytätä tai urkkia toisten tekemisiä, vaan mittarit kannustavat henkilökohtaisiin itsensä ylittämisiin sekä terveeseen, sopivan leikkimieliseen kilvoitteluun tiimin kesken.    

Jos haluat saavuttaa jotakin, laadi sopivat mittarit tavoitetta edistävien tekojen seurantaan, sillä se mihin keskität huomiosi, kasvaa ja se mitä mittaroit, kehittyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti